maanantai 21. heinäkuuta 2014

Torrevieja: Viiniretki (5/8)


Ensimmäiset lomapäivät soljuivat aivan niin kuin oli suunniteltukin; lähirantojen katsastusta, iltakävelyjä keskustassa, hiukan shoppailua ja viinilasillisia tähtitaivaan alla.

Reissun ehkä ohjelmoiduin päivä suuntautui reilu 100 kilometriä sisämaahan Casa de la Ermitan viinitilalle. Parin lomapäivän jälkeen tuntui jo yllättävän hankalalta välittää aikatauluista ja miettiä, että mitä moiselle koko päivän retkelle tarvitaan mukaan. Matkaan pääsimme aamulla ajoissa, mutta heti ajomatkan kärkipäässä ajoimme moottoritiellä väärään liittymään ja tästä seurasi 10 km harharetki aivan väärään suuntaan. Loppumatka sujui yllätyksettä ja pääsimme perille, vain reilu 5 minuuttia sovitusta klo 12:sta myöhässä. 

Maisema Casa de la Ermitasta Jumillan suuntaan
Perillä kävimme muutaman pariskunnan ryhmässä katsomassa rypäleviljelyksiä ja tutustuimme viininvalmistusprosessiin. Lopuksi vuorossa oli neljän viinilajikkeen maistiaiset tapasten kera. Maistelutilaisuus ei ollut mitään purskuttelua ja pois sylkemistä vaan rentoa herkuttelua hurmaavan kauniiden maisemien äärellä. Lähtiessä emme voineet vastustaa tilan myymälää, vaikka positiivista kyllä, miten erityisempää markkinointia ei maistiaisten aikana harrastettu. Ostimme loma-asunnollemme kuohuviiniä ja valkoviiniä, kotiin tuotavaksi valkoista jälkiruokaviiniä ja punaviinimarmeladia. Erityisesti maistelutilaisuudessa tarjottu punaviinimarmeladi oli todella mielenkiintoinen tuttavuus. Itseni yllätti se, että punaviini-ihmisenä innostuin näinkin paljon valkoviineistä, ehkä kuumalla ilmalla oli oma vaikutuksensa -jotenkin hedelmäinen maku vaan maistelutilaisuudessa vei mennessän! Kuten jo jossain aiemmin maintsin, viinitilavierailumme maksoi 5€/aikuinen, saimme varmasti vastinetta rahoille jokaisen euron edestä.

Casa de la Ermita Blanco Dulce

Mermelada de Vino Tinto Monastrell

Viinitilan jälkeen poikkesimme Jumillan kaupungissa. Saavuimme keskustaan Siestan aikaan, ja kaupunkihan oli niin aavekaupunki kuin suinkin vain voi olla! Paahtavassa helteessä vaelsimme joitakin korttelinvälejä kunnes löysimme eräästä kadunkulmasta pienen auki olevan tapas-baarin, josta saimme tilattua pikalounaaksi leipää, kinkkua ja juustoa.

Jumillasta jatkoimme autolla Murciaan Nueva Condomina ostoskeskukseen katsastamaan Disney Storen – vanhemmalle tytölle kun oli moinen nähtävyys luvattu. Nueva Condomina sijaitsee ison tien varressa, monen muun ison kauppakompleksin läheisyydessä, lähistöllä on muun muassa IKEA. Alueella on monen monta liikenneympyrää ja meillä meni tovi ennen kuin löysimme ne oikeat. Ostoskeskuksen Disney Store ei ollut suurimmasta päästä, mutta kuitenkin tarpeeksi ihmeellinen sekoittamaan pienen tytön pään. Muuten Condomina oli aika tavallinen suuri ostoskeskus; paljon kauppoja, jokunen kahvila, ilmainen pysäköinti ja kohtuullinen ilmastointi.


Osa Nueva Condominan liikenneympyröistä 
Näytä suurempi kartta


Ostoskeskuksen jälkeen oli jäljellä enää reilun 60 kilometrin automatka takaisin Torreviejaan. Päivä oli kaikin puolin oikein kiva, mutta Jumillan visiitin olisi voinut ajoittaa paremmin.

2 kommenttia:

  1. Kiva kun liityit blogiini lukijaksi! Minullekin löytyi uusi blogi lukulistalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Sinun blogisi on hyvää espanjan kielitreeniä, ja muutenkin kiva :P

      Poista