sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Torrevieja: Kesäreissun kehykset (1/8)

Kuten esittelyssäni mainitsin, minua riivaa krooninen matkakuume. Oma matkailuhistoriani on melko lyhyt: ensimmäisen lentomatkanikin tein vasta noin kymmenen vuotta sitten. Jo useamman vuoden olemme miettineet, että joskus voisi vuokrata Espanjasta, Italiasta tai vaikka Kroatiasta huoneiston tai talon ja viipyä pidempään kuin vain sen iänikuisen viikon. Huhtikuussa nämä ajatukset sitten alkoivat konkretisoitua. Jossain vaiheessa mielessä pyöri jopa kuukausi, mutta koska lapset tarvitsevat pitkän kesäloman, joka edellyttää vanhempien lomien vuorottelua, päädyimme 15 päivään kesä-heinäkuun vaihteessa.

Ensimmäinen tehtävä oli etsiä asunto ja miettiä maa. Olen aivan rakastunut Skyscanneriin; erityisesti hakuehtoihin joilla voi etsiä halvimman lennon mistä vain suomesta minne vain koska vain vuoden sisällä!Ihan näin villit eivät kuitenkaan tämän reissun reunaehdot olleet, joten äkkiä alkoi olla selvää, että Espanjassa vuokrahuoneistojen, vuokra-autojen ja lentojen hinnat kohtaavat parhaiten. Espanjassa puolestaan Barcelonaan lennot olisivat olleet halvimmat, mutta asunnot kalliit. Niinpä jo aiemmin hyväksi havaittu aurinkoinen ja lapsiystävällinen Costa Blanca valikoitui kohteeksemme.

Asuntoa etsin lähinnä Googlella, Tripadvisorin rentaleista ja Interhomen valikoimasta. Lopulta päädyimme asuntoon, joka sijaitsi Torreviejassa ja täytti kaikki toiveemme: pieni vuokra, 2 makuuhuonetta, täysi varustelu pesukonetta myöten, ilmastointi ja taloyhtiössä uima-allas. Samana iltana napattiin vielä Skyscannerin ohjaamana Travellinkin kautta lennot; FlyBe Hampuriin ja siitä AirBerlin Alicanteen, mistä edelleen vuokra-autolla noin 40km Torreviejaan. Välilasku Hampuriin oli luvassa mennessä ja tullessa, ja aikaa oli juuri sen verran että ehdimme jotenkuten ottaa Hampurinkin haltuun -meille tällaiset päiväretket sopivat oikein hyvin, muutaman vuoden takaa vastaavasta välilaskusta Müncheniin jäi oikein hyvät muistot.


Sitten vielä se auto. Espanjassa auton vuokraaminen on halpaa. Lukuisien vuokraportaalien jälkeen päädyimme Rantapallon kautta vuokraamaan RecordGo:lta Wolkswagen Golfin tai vastaavan viisiovisen ja viisipaikkaisen auton ilmastoinnilla. Pienemmälle tytölle vuokrasimme vielä turvaistuimen, isommalle taas päätimme kantaa korokkeen kotoa - korokkeen vuokrahinnalla kun olisi ostanut ainakin 4 koroketta.

Tähän mennessä 15 päivän reissun budjetti näytti tältä:

Vuokra-auto Alicanten lentokentältä noudettuna ja sinne palautettuna 211,37€
Vuokraturvaistuin 59,90€
Asunto, sähkö, vesi ja loppusiivous 500€
Lennot kahdelle aikuiselle, lapselle ja "infantille" matkatavaroineen 976,56€
Yhteensä 1747,83€
Hinta/henkilö (ilmaiseksi lentävä infant pois lukien) 582,61€

Aikaisempiin reissuihin verrattuna lennot tuntuivat jopa kalliilta, mutta kokonaishinta oli silti hyvin kohtuullinen. Ja sitten vaan suunnittelemaan yksityiskohtia!

2 kommenttia:

 1. Kiitos, tästä inspiroituneena katselen vähän vastaavaa Alicanten reissua. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos näistä jollekin jotain iloa on! :)

   Kohta sitä varmaan voisi itsekin ruveta taas jotain suunnittelemaan (tai no kai se prosessi alitajunnassa pyörii aina).

   Poista