sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Torrevieja: Suunnittelu alkaa: viinitilat ja juhannus (2/8)Loman suunnittelu on ihan parasta hommaa! Siis siinä vaiheessa kun kehykset on jo valmiina ja pääsen tonkimaan paikallisia ravintoloita, kauppoja, huvituksia, bussiaikatauluja, paikallisten vinkkejä ja niin edelleen. Tällä kertaa suunnittelun lähtökohtina oli
  • lastemme on viihdyttävä
  • kuusi ensimmäistä päivää äitini on mukana porukassamme
  • haluan vihdoin espanjalaiselle viinitilalle
  • suurin osa päivistä pitää olla vapaata ilman minkäänlaisia aikatauluja, mutta kuitenkin nähtävää ja tehtävää on hyvä olla ikään kuin takataskussa valmiina
  • Alicanten juhannusjuhliin on suunnilleen pakko päästä 

Viinitilat

Aloitin suunnittelun viinitiloista. Aluksi piti selvittää että onko moista lähimaillakaan. Ensimmäiset haut suuntasin Torreviejasta luoteeseen, ilmeisesti aivan liian lähelle Benidormin turistirysää, ja tulokset olivat sen mukaisia. Sitten jostain sivulauseesta näköpiiriin iski sana Jumilla ja tuon kaupungin myötä alkoi homma kulkea.

Jumilla on reilun 25 000 asukkaan kaupunki Murcian maakunnassa. Jumilla elää viinistä, oliiveista, hedelmistä ja tuottaa reilusti energiaa aurinkopaneeleilla. Jumillan alueella viljellään enimmäkseen Monastrell-rypälelajiketta ja alueen viinitilojen ympärille on kehitetty jopa jonkinlainen Ruta del Vino -konsepti. Matkaa Torreviejasta Jumillaan on noin 130 km ja matka-aika on noin 90 minuuttia.

Koska seurueestamme minä olen ainoa joka osaa jokusen sanan espanjaa, ja minäkin todella vain jokusen sanan, karsin Jumillan alueen viinitiloista pois heti ne, jotka eivät sivujensa mukaan puhuneet englantia. Nettisivujen kahlaamisen jälkeen jäljelle jäivät Hacienda del Carche, Bodegas Luzón, Bodegas Viña Elena, Casa de la Ermita ja  Bodegas San Isidro. Näille viidelle lähetin saman englanninkielisen meilin päivämäärineen ja loppu olikin selvä peli: Case de la Ermitasta sain nopeasti selkeän vastauksen ja parin päivän jälkeen vahvistimme heidän vierailutarjouksensa. Viña Elena oli ainoa tila josta en saanut minkäänlaista vastausta. Kaikkien muiden tilojen tarjoukset olivat hyviä, tällä kertaa vastauksen nopeus kuitenkin ratkaisi ja niinpä olimme matkalla Ermitan 5€/aikuinen maksavalle kierrokselle johon lopuksi kuului viininmaistajaiset tapasten kera. Paluumatkalle suunnittelin vanhemman tyttäremme houkuttimeksi visiitin Murcian Nueva Condominia ostoskeskukseen jossa on Disney Store, ilmastointi ja riittävästi jäätelöä.

Juhannus

Juhannusta, eli San Juania, Espanjassa vietetään (jos vietetään, riippuu paikkakunnasta), sen oikealla paikalla eli 24.6. Vuonna 2011 päädyimme ikään kuin sattumalta keskelle Alicanten juhannusjuhlia, Alicante San Juan Hogueras, ja ihastuimme; tuntui että juhannusyönä koko kaupunki oli liikkeellä vauvasta vaariin, kadut täyttyivät herkkukojuista ja yötaivaan väritti upein ilotulitus ikinä! Muutenkin juhannusta vietetään Alicantessa pitkän kaavan mukaan; lähes koko kesäkuu on täynnä kaikenlaisia juhannustapahtumia. Alicanten juhannuksessa ulkopuolista ihmetyttää eniten Hoguerat eli suuret eri materiaaleista valmistetut patsaat joissa ovat edustettuina esimerkiksi hahmot sarjakuvista politikkoihin ja kirkon edustajiin -usein hyvin satiirisessa hengessä. Näitä patsaita on kaupungissa valtavan monia; ydinkeskustassa yksi tuntuu löytyvän lähes joka risteyksestä ja niinpä juuri ennen juhannusta monia teitä on suljettu. 24.6 koittaa crema jolloin ilotulitteilla täytetyt patsaat poltetaan ja kaupunki täyttyy savusta ja juhlijoista.
Eräs hoguera 2011.

 Juhannusjuhlille oli siis päästävä, mutta koska ilotulitus oli vasta keskiyöllä piti keksiä jotain muutakin. Lopulta päädyin suunnitelmaan, että lähdemme Torreviejasta kohti Alicantea noin 50 minuutin automatkalle lasten päiväunien jälkeen noin kello 16. Kello kahdeksan San Nicolaksen katedraalissa oli juhannusmessu jota halusimme käydä katsomassa, joten näin ollen päätin, että aika ennen messua käytetään ostoksiin, mm. El Corte Inglésissä, ja aika messun jälkeen ravintolassa. Ravintolapöydän varasin Tripadvisorin vinkkien perusteella Monastrell Barrasta.

Näin pariviikkoisen loman ainoat aikataulusidonnaiset päivät oli suunniteltu, sitten oli jäljellä vielä ne takataskusta tarvittaessa vedettävät suunnitelmat! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti