sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Joulumatkan suunnitelmia - Tanskaan! (1/5)

Pitkään on mennyt edellisestä postauksesta; aiheita mistä voisi kirjoittaa kyllä pyörii päässä, mutta aikaa ei vain ole ollut ja kaikki energia häviää arjen pyörittämiseen. Ehkä tämä tästä kun päästään taas kevättä kohti :)

Lokakuulla aloin haaveilla jonkinlaisesta lomareissusta vuodenvaihteen nurkille. Olen hiljan vaihtanut työpaikkaa joten talvilomia minulla ei vielä ole, niinpä olikin luontevin vaihtoehto päättää, että matkalle on lähdettävä vuodenvaihteen pyhiä hyödyntäen. Sitten iskikin päin näköä se fakta, että lennot pyhien ympärillä ovat aivan törkeän kalliita; hyvänä esimerkkinä loppiaisviikolla lento Pariisiin olisi yhteen suuntaan henkilöltä ollut samanhintainen kuin mitä koko perheeltä edestakaisin viikkoa myöhemmin. Niinpä vaihtoehdoiksi tiivistyivät Kööpenhamina, Gdansk, Bremen tai Lontoo lentäen, tai Kööpenhamina omalla autolla. Näissä vaihtoehdoissa yöpymisten määrä vaihteli kolmen ja kuuden päivän välillä ja kokonaishinta oli kaikissa noin tuhat euroa koko nelihenkiseltä perheeltä (hinnassa huomioitu bensat, mahdolliset lentokenttäpysäköinnit tai laivamatkat, siltamaksut Tanskassa, yöpymiset yms.).

Lopuilta päädyimme suunnitelmaan lähteä Tanskaan omalla autolla, lähtö uudenvuodenaattona Turusta Viking Gracella ja paluu loppiaisaattona Amorellalla. Uudenvuodenaaton kalliin laivamatkan vuoksi, tämä oli yksi kalleimmista vaihtoehdoista, mutta toisaalta menee sitä rahaa usein kotinurkillakin vuotta vaihtaessa. Tanskan reissusta erityisen houkuttelevan teki vielä se, että olen aina ihaillut Tanskalaista muotoilua ja lastenvaatteeissa kerta toisensa jälkeen päädyn Tanskalaisiin merkkeihin. Tanskan joulualet, here we come!

Øresund Bridge - Photo by Håkan Dahlström , license CC
Hotelliksi valitsimme pitkällisten vertailujen jälkeen Hotels.com:sta ScandicHvidovren. Tässä vertailussa vaakakupissa painoi eniten edullinen hinta kalliin Kööpenhaminan skaalalla, aamiainen, ilmainen pysäköinti, perumismahdollisuus, hyvät bussiyhteydet, uima-allas ja tarjolla oleva perhehuone.

Kohde Kulut Kommentti
Bensat 226€ Google Mapsin arvio
Laivamatkat 261€ Halvin hytti, autopaikka, aamiaiset
Øresundin silta 92€ -
Hotelli 481€ 4 yötä / 4 henkilöä, aamiaiset
Yhteensä 1060€ -

Olin pitkään uhonnut, että meidän lapsille ei autoon mitään DVD-viihdejärjestelmiä tule, mutta yli 600 ajokilometriä yhteen suuntaan sai minut muuttamaan mieleni ja niinpä tilasin hyvissä ajoin eBaystä tytöille tablettipidikkeet ja matkaa varten tabletit täytettiin reilulla viihdeannoksella. EBaysta moiset telineet muuten posteineen maksoivat hiukan alta 20 euroa, suosittelen!

Itse matkan suunnittelu tuli arjen keskellä tehtyä vähän vasemmalla kädellä. Kahlasin läpi kasan blogeja joista keräsin vinkkejä kirpputoreista, ravintoloista, kaupoista ja muusta kivasta. Kööpenhaminan virallinen visitcopenhagen.com sivusto osoittautui montaa muuta keskivertoa kaupungin turismisivua paremmaksi. Lopulta edessä oli iso lista kaikenlaista, lätkin kohteet Google mapsiin, piirsin karttaan kolme aluetta sen mukaan missä päin mielenkiintoisia kohteita oli, kaikki ulkopuolelle jäävä sai jäädä pois suunnitelmasta. Pian hieno pikasuunnitelma oli valmis ja marginaalia jäi vielä kivasto rennolle kuljeskelulle ja hitaille aamuille.

Perjantaille shoppailua Langeliniessä ja kiertelyä keskustassa, lauantaille kirppiskierros sekä Fisketorvet ja illaksi Tivolia, sunnuntaille akvaarioretki Den Blå Planetiin ja shoppailua Field’s ostoskeskuksessa. Tukholma – Kööpenhamina automatkoille ainoa suunnitelma oli poiketa mennessä jossakin Grännan polkkakarkkipajassa ja syödä pikaisesti lounaat jollakin huoltoasemalla, muuten tyttäremme olivat matkojen osalta oikein tyytyväisiä jo siitä, että pääsevät laivalla pallomereen ja moikkaamaan Ville Vikingiä.

Sitten jäimme vain lähtöpäivää odottelemaan, itse matkasta lisää seuraavassa postauksessa!


2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa kivalta! Jäänkin mielenkiinnolla odottelemaan matkapostausta, koska viime kesänä harkitsimme Lapin reissun ja autolla Köpikseen - reissun välillä ja päädyimme lopulta Lappiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me tässä taas hiljan mietittiin että pitäisikö sitten seuraavaksi ajaa Lappiin. Tultiin tältä erää siihen tulokseen, että ei pitäisi. Mutta ehkä joskus vielä :)

      Poista