sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Birgitan polun Kirskaanniemi ja Ammejärvi


Niin paljon kuin veri vetääkin ulkomaille, osataan me välillä mennä ihan vaan metsäänkin. Pari vuotta sitten kävimme Kaarinan polulla Kangasalla ja tänä vuonna keväällä Birgitan polulla Kirskaanniemessä ja Ammejärvellä. Tässä tekstissä tarinaa kahdesta viimeisestä.

Kirskaanniemi

Kirskaanniemessä lähdimme käymään pääsiäisenä 2014 lukuisten suositusten jälkeen. Jätimme auton parkkiin Koipitaipaleen varteen ja metsään lähdimme tuolloin 1- ja 3-vuotiaiden tyttöjemme kanssa, matkavarusteina lähinnä Manduca ja makkaraeväät. Noin kilometrin mittainen polku metsässä oli helppokulkuinen ja pienempi tyttömmekin jaksoi kävellä suuren osan itse, isompi taas ihmetteli sammakoita joita nähtiin useampi lämmittelemässä kevätauringossa. Perillä ihastuimme paikkaan heti; korkeilta kallioilta oli kauniit näköalat järvelle (ja minulla kamera hukassa, harmi) ja useammasta nuotiopaikasta riitti mistä valita. Olen usein kuullut ja lukenut, että Kirskaanniemeen herkästi eksyy ryyppyporukoita ja muita roskaajia, mutta nyt liikkeellä oli lähinnä perheitä eikä roskiakaan ihmeemmin näkynyt. Kirskaanniemen esitteessä varoitetaan korkeuseroista pienten lasten kanssa; me emme tätä kokeneet 1-vuotiaan kanssa mitenkään ongelmaksi, uskonkin että ongelmia ilmenee ehkä sitten jos lapset juoksevat kovin varomattomasti kallioilla. Polttopuita oli saatavilla hyvin ja puuceekin oli siisti, laavussa emme käyneet. Kaiken kaikkiaan kokemus oli tosi kiva, varmasti menemme toistekin!


Polku Kirskaanniemeen

Makkaraa!

 Ammejärvi

Ammejärvelle lähdimme eräänä elokuun lauantaina. Vajaan kilometrin mittainen polku perille oli vaihteleva; välillä juuria ja kivikkoja oli niin paljon että pienempi tyttömme tarvitsi hieman kantoapua. 4-vuotias selvisi perille omin avuin. Ammejärven ympäristö oli paljon soisempi kuin Kirskaanniemessä ja niinpä hyttysiäkin riitti! Matkalla ohitettiin myös kaunis Kortejärvi. Ammejärvellä järvi jäi kauemmaksi nuotiopaikoista ja maasto oli tasaisempaa. Kaiken kaikkiaan puitteet olivat ihan ok, laavussa ja puuceessä tosin emme käyneet, mutta Kirskaanniemi oli enemmän meidän makuun.


Polku Ammejärvelle

LaavuKortejärvi

1 kommentti: