lauantai 24. joulukuuta 2016

Matkalaisen epäonnistunut joulu

Syyskuussa saatiin idea; kokeillaanpa ensimmäistä kertaa koskaan, viettää joulu muualla kuin Suomessa. Tähän ajatukseen johtivat suht mukavan hintaiset Norwegianin lennot New Yorkiin.

Photo by Evil Erin @Flickr. License CC BY 2.0

Heti alusta asti oli selvää, että kotona vietetään etukäteen pikkujoulut, missä lapset saavat omat lahjansa, mutta muuten kotijoulu pidetään aika minimissä. Matkasuunnitelmia tehtiin hartaasti monenmonta viikkoa; löydettiin kiva Hiltonin huoneistohotelli, kivoja kauppoja, ravintoloita, suunniteltiin retket luistinradoille ja nähtävyyksiin, jokunen suosikkituliainenkin oli hankintalistalla. Reilu viikko ennen reissua perheen pienimmäinen sairastui mystisen pitkään ja voimat vievään mahatautiin, mutta usko oli kova; kyllä me jouluksi ollaan kunnossa. Aatonaaton aamuna märkä rätti lätkäistiin kuitenkin päin näköä: seuraava mahatautiuhri vietti käytännössä koko päivän vessassa ja iltaan mennessä oli selvää, että pitkälle lennolle ei olla aattoaamuna lähdössä. Onneksi päivystävä lääkäri löytyi läheltä ja matkavakuutus toivottavasti toimii yhtä hienosti kuin vuonna 2011 kun jouduimme esikoisen sairauden vuoksi tapaninpäivän lentomatkan perumaan.

Photo by Evil Erin @Flickr. License CC BY 2.0

Nyt meidän perhejoulu sitten vietetään kodissa missä jääkaappi ei notku jouluherkkuja, lapsille ei ole antaa lahjan lahjaa eikä pukki soita ovikelloa. Pölyvillakoirat pyörii nurkissa, sade ropisee ikkunaan ja kuusen sijaan huoneita koristaa valmiiksi pakatut matkalaukut. Toki, olen tietoinen ja onnellinen siitä, että jääkaapin tyhjyys ei johdu siitä ettei ruokaan olisi rahaa, sairaus on parantuvaa laatua ja lapsetkin jo pakettinsa saivat, mutta tämän kaiken keskellä, en voi olla miettimättä, että mikä on pohjimmiltaan se joulun sanoma? Mitä jää jäljelle kun kaikki perinteiset elementit riisutaan joulusta eikä voimat riitä kulkea naapurikorttelin joulukirkkoon? Vastaus ei ole mikään itsestäänselvä vaikka sitä olen tänään pitkään puolikuntoinsena miettinyt. Lopulta tulin siihen tulokseen, että minulle sen on pakko olla se, että on jälleen selvitty yhdestä pitkästä ja pimeästä syksystä, ja tästä lähdetään taas kesää ja valoa kohti <3

Hyvää joulua kaikille ja ihanaa uutta alkavaa kevättä!


Photo by Shawn Carpenter @Flickr. License CC BY 2.02 kommenttia:

 1. Voi ei miten huonoa tuuria... Tuota tautia on ollut liikkeellä ja voi tosiaan viedä viikonkin. Kurjaahan se on, kun kauan odotettu matka peruuntuu, mutta toisaalta jos on sairastettava, se on sen kymmenen kertaa "mukavampaa" kotona kuin tuntemattomassa paikassa.
  Hyvää joulua kaikesta huolimatta koko teidän perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt olen tosi onnellinen, että ollaan kotona: tänään meille ilmestyi yksi vatsapotilas lisää, oma vointi on vielä vaihteleva ja näköjään meidän lentokin lähti myöhässä. Uusia seikkailuja vaan suunnittelemaan :)

   Oikein hyvää joulua teillekin!

   Poista