tiistai 1. maaliskuuta 2016

Kohti Dubaita! (RCI Dubai 1/5)

Kuten aiemmin totesin, muutimme syksyllä Helsinkiin. Pitkin talvea oli paljon kaikenlaista taloudellista haastetta, eikä pienin suinkaan ollut vanhan asunnon myynti. Vuodenvaihteessa yhtäkkiä kaikki asiat loksahtivat kohdalleen ja näinollen teimme päätöksen, että nyt uskalletaan säästyneet veronpalautusrahat käyttää koko perheen aurinkolomaan!
Perinteiseen tapaan aloitin suunnittelemisen jälleen kerran Kanariasta; haaveena oli kohtuullinen lentoaika, all inclusive ja aurinkoa. Kanarian säät eivät kuitenkaan tammi-helmikuulla vakuuttaneet ja pakettimatkat alkaen 2500€ tuntuivat hiukan kalliinpuoleisilta. Niinpä jatkoimme perinteitä ja hetken päästä ostoskorissa olikin Royal Caribbeanin viikon risteily Dubaista Finnairin suorin lennoin. Norwegianin lennot olisivat olleet hiukan halvemmat, mutta aikatauluiltaan vaikeammat. Edullisimpien hintojen perässä varasimme risteilyn suoraan Royal Caribbeanilta ja lennot SuperSaverilta, alla tarkemmat hinnat.
Lento lapsi 260,21€
Risteily lapsi 293,21€
Lento aikuinen 313,21€
Risteily aikuinen 536,21€
Risteilyn osalta hintoihin kuului all-inclusive kellon ympäri, kaikki tipit, juomapaketti "Select" joka kattaa limut, viinit, siiderit ja oluet, hytti isolla ikkunalla, hyttipalvelu, kaikki viihde ja lastenhoito tarvittaessa. Laivalle ei siis jäänyt yhtään mitään maksettavaa –paitsi tietenkin mahdolliset ostokset, joita emme yleensä juurikaan tee. Lentojen hintoihin ei kuulunut matkatavaroita; varasimme yhden matkalaukun pisteillä ja se riittikin meille ruhtinaallisesti.

Kun matka oli ostettu, oli aika vetää oikein kunnon paniikki Arabiemiraattien tuontirajoituksista liittyen lääkkeisiin ja ties mihin muuhun. Tosi näppäränä Googlettajan tietenkin löysin tieni myös jokaiselle kyseenalaiselle kohusivustolle missä kerrotaan matkailijoista jotka joutuivat vankilaan vaatteisiin jääneiden unikonsiementen tai tavallisten melatoniini-tablettien takia. Kävin kertaalleen tarkasti läpi matka-apteekkimme "Avoid bringing banned items into the UAE"-listan kanssa ja sitten vain päätin uskoa, että kaikki on oikeasti ihan hyvin. Väsyneenä yölennon jälkeen kuitenkin odotin hiukan huolissani rajatarkastusta; ja kyllä, niissä kesti –koska tarkastajat alkoivat leikkimään lastemme pehmoleluilla! Tytöt myös saivat karkkia ja ylettömästi huomiota. Dubai otti meidät vastaan lukemattomilla hymyillä, herkullisella aamupalalla ja kirkkaalle taivaalle nousevalla auringolla, hyvä alku lomalle!
Aamupalalla Dubain lentokentän kahvilassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti