torstai 20. heinäkuuta 2017

Espanja 2017: Asunto ja muut käytännön kuviot

Talo

Tämän kesän kolmiviikkoinen vietettiin Andalusian Almuñecarissa. Alue tunnetaan kosteamman ilmastonsa vuoksi myös nimellä Costa tropical. Tähän entuudestaan täysin tuntemattomaan pikkukaupunkiin päädyimme siksi, että vakiopaikastamme Torreviejasta ei millään löytynyt sopivaa taloa tai asuntoa meidän kahdeksan hengen matkaporukalle. Ja hyvähän se on välillä vaihtaa maisemaa :)

Vehreää rannikkoa
Aiemmat asuntomme Espanjassa olemme vuokranneet suomalaisten välittäjien kautta, tällä kertaa hyppäsimme suoraan syvään päähän ja vuokrasimme talo espanjalaiselta yksityishenkilöltä. Löysin talon ihan sattumalta spain-holiday.com -sivustolta. En ollut tuota sivustoa juurikaan käyttänyt aikaisemmin, mutta luettuani sivuilta vuokraajan ohjeet, olin melko vakuuttunut: ilmoittajan täytyy toimittaa todistus sivuston ylläpidolle kohteen omistajuudesta ja maksaa sivuston käyttömaksu vuodeksi eteenpäin. Kun talomme omistaja vielä pyysi vain 20% ennakkomaksua, olimme valmiita vuokraamaan kesälomallemme kodin!

Taloomme kuului 120 neliötä, 2 kylpyhuonetta, 3 vessaa, 4 makuuhuonetta, terassi, puutarha, parveke ja kaksi yhteiskäytössä olevaa uima-allasaluetta. Pieni yllätys oli se, että ilmastointi oli vain talon alimmassa kerroksessa ja lämpöhän tunnetusti nousee ylös! Tehokkaalla tuuletuksella saimme pidettyä kuumimmat yöt suunnilleen siedettävinä, mutta pidemmän päälle yöllinen kuumuus olisi varmasti alkanut käydä voimille. Muuten vuorenrinnetalomme oli oikein kiva, kaunis ja hyvin varusteltu <3

Yhteiskäytössä oleva infinity pool

Talomme

Auto

Auton päädyimme vuokraamaan taas RecordGo:lta: tämän vuokraamon kanssa kaikki on aina mennyt tosi hienosti ja hinnat ovat hyvinkin kilpailukykyisiä. Tänä vuonna emme saaneet hienoa sporttiautoa emmekä mitään upouutta kiiltävää silmäkarkkia vaan ihan tavallisen Opel Merivan, mutta plussaa Opelissa oli se, että vääntöä riitti vuoristoteillä ja Diesel (€1.06/l) oli ystävällinen lompakolle. Aiemmista vuosista poiketen, emme lähteneet varsinaiselle roadtripille, mutta silti saimme mittariin kerrytettyä melkein samat kilometrit: hitusen vaille 2000km.

Lennot

Lennot Malagaan varasimme KLM:ltä. En ollut aiemmin tätä lentoyhtiötä käyttänyt, mutta kokemus oli oikein positiivinen! Lämmin ruoka oli ihana yllätys, henkilökunta oli erittäin ystävällistä ja lapset otettiin todella kivasti huomioon. Jatkossa saatan hyvinkin suosia KLM:ää jos se vaan suinkin on mahdollista.


Kokonaisbudjetti

Talon hinta puolet kokonaissummasta, meitä oli talossa kaksi neljän hengen perhettä

Lennot (matkatavaroineen, 2 aikuista + 2 lasta) 898.52€
Talo (22 vrk, sis. sähkö, vesi, loppusiivous) 1200€
Auto (22 vrk) 224.15€
Yhteensä (per hlö) 580,67€

2 kommenttia:

 1. Kivannäköinen paikka! Oliko uima-allasta käyttämässä useampikin talo / asunto?

  Me on lennetty myös kerran KLM:llä ja oli tosiaan kiva kokemus. Menisin uudelleenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oikein osaa arvioida, että paljonko tuolla meidän mäellä väkeä asui allasta jakamassa; mutta kyllä taloja siis oli kymmenittäin. Allasalueita tosiaan oli kaksi ja altaat oli sen verran suuria, että ilmoitettu maksimi käyttäjämäärä oli ~60. Ei siellä ahdasta tullut :)

   Tuo Costa tropical oli kyllä kivan vehreää ja kirkasvetistä vaihtelua!

   Poista