sunnuntai 8. helmikuuta 2015

BubbleBum koroketyyny

Viime kesän Espanjanreissulle vuokrasimme auton koko lomamme ajaksi. Pienemmälle vuokrasimme auton mukana turvaistuimen – loogista että turvaistuimen vuokra on melkein kolmasosan koko auton 15 päivän vuokrasta? Isommalle ajattelimme ensin vuokrata istuinkorokkeen, mutta hinta oli melkein sama kuin turvaistuimen, joten raahasimme korokkeen kotoa mukanamme; yksi vetoketjullinen Ikea-kassi pyhitettiin rantapyyhkeille ja korokkeelle, tavallaan ihan kätevää, mutta ei kovin mukavaa... Sittemmin näin netissä jutun puhallettavasta BubbleBum -korokkeesta ja sellainenhan oli pakko saada!

Bubble bum on 4-11 vuotiaille (15-36kg) suunniteltu puhallettava istuinkoroke. Koroke ei kuitenkaan ole pelkkä ilmapallo vaan suurin osa sisuksesta on viskoelastista vaahtomuovia. Pintamateriaali on erittäin kestävää muovia jollaista käytetään muissakin turvallisuus- ja pelastautumisvälinessä. Korokkeen päälikankaan saa irti ja sen voi pestä. Korokkeessa on kummallakin puolella turvavyönohjaimet ja mukana tulee vielä erikseen kiinnitettävä turvavyönalennin. Turvavyönohjaimet- ja alennin pitävät kolaritilanteessa istuimen hyvin paikallaan eikä lapsi pääse vetämään vyötä kainalonsa alle. Koroke täyttää ECE R44/04 turvallisuusvaatimukset.

Tekniset tiedot korokkeen kyljestä
Meidän istuinta alehaukkailin hetken; Suomessa koroke maksaa noin 50€. Lopulta tilasin moisen Saksan Amazonista joulupakettien kaverina hintaan 36€. Jouluhulinoissa avaamaton istuin kuitenkin unohtui kaappeihimme pyörimään, kunnes se tänään pääsi ensimmäistä kertaa käyttöön kun takapenkille saatiin yksi lisälapsi kuljetettavaksi. Kun otin istuimen paketista ensivaikutelma yllätti positiivisesti; materiaalit vaikuttivat paljon laadukkaammilta kuin mitä oletin ja ilmaa piti mukaan puhaltaa yllättävän vähän. Ohjeet paketissa olivat huippuluokkaa; kaikki oleellinen oli kerrottu kuvin ja sanoin useampaan kertaan. Sitten vaan istuin paikalleen; kuten paketissa lupailtiin, se upposikin oikein hienosti kahden ison turvaistuimen väliin ja vöiden kiinnittäminenkin sujui ongelmitta. Matkustaja itse oli ihan tyytyväinen; ei tainnut paljon eroa huomata perinteiseen korokkeeseen.

Bubble bum täyteen puhallettuna pakkauksensa ja tarvikkeidensa kera
Kaiken kaikkiaan Bubble bum on aika tavallinen koroke –paitsi pieneen tilaan pakattavuutensa vuoksi se on loistava! Näin pieni istuin kulkee kätevästi vaikka päiväkotirepussa isovanhempien autoon, ulkomaan vuokra-auto- tai taksireissuista puhumattakaan.

Koroke pakattuna pussiinsa, DVD kotelo mittakaavana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti