tiistai 5. elokuuta 2014

Norwegian Spirit 2013: Laivapäiviä, rantapäiviä ja onnenpäiviä (3/3)


Pyyhe-elukka ja päiväohjelma

Ohjelma

Ohjelmaa laivalla oli tarjolla paljon. Joka ilta hyttipalvelija taitteli sängyllemme odottamaan jonkinlaisen pyyhe-eläimen ja jätti sen viereen seuraavan päivän ohjelman. Kursseja oli monenmoisia, minä osallistuin muun muassa kelloesitelmään, tanssikurssille, espanjan alkeisiin, valokuvakehyksen askarteluun ja lautasliinojen taitteluun. Näkemättä jäi valitettavasti pyyhe-eläin kurssi, kiinalainen lääketiede ja monta muuta. Kielikursseissa oli se hieno lisä, että ne pidettiin aina ennen satamaa, jossa kyseistä kieltä kenties tarvitaan.

Laivan 800-paikkainen teatteri oli oiva kohde iltaviihteelle. Iltaisin lavalla esiintyi Vegas- ja Broadway – tyylisiä esiintyjiä taikureista tanssijoihin. Yksi todella taiteellinen tanssiesitys oli niin hieno, että jopa kolmivuotiaamme halusi katsoa sen loppuun asti. Mikään ei myöskään estä nappaamasta jostain ravintolasta eväitä mukaan teatteriin, niin rentoa, ja niin helppoa.

Mikään bailureissu tämä ei tietenkään lasten kanssa ollut, laivalla kuitenkin järjestetään aina White Hot Party, johon lapsetkin valmistautuivat leikkipaikassaan omilla teemoillaan. Valkosissa juhlissa yökerho kiedotaan valkoiseen, ja osallistujille suositellaan valkoista vaatetusta, vahvasti lattarivivahteinen tunnelma uv-valossa olikin aika hieno. Minä kävin tanssimassa pari kappaletta vanhemman tyttömme kanssa, vein Tuhkimon hyttiin kauneusunille isänsä ja pikkusiskonsa seuraan ja palasin itse tanssilattian ja proseccon pariin – tämä laivassa olikin yksi kiva lisä: monet ihmiset olivat jo niin tuttuja, että ei tuntunut yhtään oudolta lähteä itsekseen tanssilattialle kieppumaan.

Aina laivalla ei kuitenkaan ollut pakko tehdä mitään, monesti vaan istuimme kahvikupposen kanssa aulassa, katselimme kun ihmiset soljuivat ohi, kuuntelimme suihkulähteiden solinaa tai pianistin esitystä -ja nautimme.

Satamat

Reittimme kulki Barcelonasta Lanzarotelle, Lanzarotelta Teneriffalle, Teneriffalta Casablancaan, Casablancasta Malagaan ja siitä edelleen takaisin Barcelonaan. Alun perin Barcelonasta piti edetä Casablancaan mutta koska satama oli ennakkotiedon mukaan täynnä, suuntasimmekin suoraan Kanarialle. Tässä kohti hiukan ahdisti: olimme lähteneet Barcelonasta sunnuntaina ja uuden suunnitelman mukaan pääsisimme maihin seuraavan kerran vasta keskiviikkona. Päässäni jyskytti ajatus kahdesta kokonaisesta vuorokaudesta Atlantin aalloilla ilman maata horisontissa, mutta äkkiäpä tuo huoli hälveni: aika lensi siivillä, enkä edes kaivannut maata, loputon tyhjä horisontti oikein huusi lomaa omasta arjesta.

Aamiaisnäkymä terassilta Santa Cruzin satamassa
Ensimmäisessä satamassa valkeni, että eihän maihin menokaan ole pelkkä oven avaus: joka satamassa oli ilmainen bussikuljetus keskustaan, mikäli moinen oli tarpeen ja henkilökuntaa riitti auttamaan laskusilloilla ja rappusissa. Laivalle palatessa laivan kyljessä odotti katos missä sai vielä istuskella hetken ennen laivaan nousua, tarjolla oli vettä, mehua, kuumia pyyhkeitä ja elävää musiikkia. 

Satamissa elimme lasten ehdoilla: Lanzaroten Arreciffessä suuntasimme hiekkarannalle uimaan, Teneriffalla taas vietimme päivän CesarManriquen merivesialtailla, Casablancassa kävimme pyörähtämässä sen verran että voimme sanoa käyneemme, ja Malagassa, kuten aiemmin mainitsin, haalimme esikoisellemme joululahjoja. Espanjan satamavisiitit olivat rentoja ja kivoja, Casablanca lomamoodissamme oli liian iso, meluisa ja jotenkin hankalan oloinen, niinpä kiertelimme lähinnä basaaria ja suuntasimme jo parin tunnin jälkeen takaisin laivaan. Kanarialla taas Teneriffan Santa Cruz oli minun makuuni, voisin mennä toistekin. 

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan risteily oli kokemuksena jotain aivan järjettömän hienoa. Pari ensimmäistä päivää mietin, että mikä koira tähän kaikkeen on haudattuna, mutta ei ollut, kai sen näin yli puoli vuotta myöhemmin jo uskaltaa todeta. Välillä taas vaivasi huono omatunto siitä kaikesta ruuan määrästä ja palvelusta. Suurimman osan reissua kuitenkin nautimme aivan täysillä, säät suosivat, lapset viihtyivät, meri kimmelsi kauniisti, nuo päivät olivat varmasti yksiä tähänastisen elämäni parhaita. 

picture by Moyan Brenn on Flickr

1 kommentti:

  1. Suomi24:sta löysin taannoin keskustelun jossa mietittiin TaxFreen hintatasoa Norwegian Spiritillä. joten ajattelinpa tästäkin kertoa hiukan. Aluksi: unohda tyypillinen TaxFree, Spirit ei ole ruotsinlaiva. Laivassa on pieni kauppa josta saa joitakin vaatteita, koruja, matkamuistoja, meikkejä ja niin edelleen. Enemmän nämä kuitenkin ovat juuri matkamuistoja, tai hätäapua jos ripsiväri unohtui kotiin, kuin mitään edullista taxfree-shoppailua. Luonnollisesti myöskään kaljalaatikoita on aivan turha etsiä. Ylipäätään kaikki myytävä on aika jenkkityylistä, ja osittain suunnattu sille varakkaammalle osalle.

    Toinen näkemäni kysymys liittyi pyykkeihin. Spiritillä on pesulapalvelu aika tyypillisillä (jenkki)pesulahinnoilla. Kerran pari viikossa hyttiin kuitenkin toimitetaan alennuskuponki pesulapalveluihin, jolla saimme koko pyykkisäkillisen vaatteita pesuun 25 dollarilla, eli noin 19 eurolla. Säkkiin mahtui helposti koko perheen vaatteet noin neljältä päivältä. Lopuksi vaatteet toimitettiin takaisin hyttiin silitettyinä ja viikattuina.

    VastaaPoista