sunnuntai 7. elokuuta 2016

Espanja 2016: Suunnitelmat ja budjetti

Viime kesänä (2015) olin jostain syystä lähes varma, että emme tulevina kesinä enää jatkaisi Torreviejassa lomailua. Toisin kuitenkin kävi; pitkällisen googlettelun jälkeen tulimme siihen tulokseen, että juuri meille sopivaa edullista noin kolmen viikon lomaa on vaikea toteuttaa missään muualla. Asunnon osalta halusimme jotain vaihtelua ja yritimme etsiä uudemman puoleisen asunnon; täydellinen yksilö löytyi tällä kertaa Elsamarin valikoimista. Asuntomme oli ihan upouusi; kaksi makuuhuonetta, olohuone, keittiö upouusin laittein, pieni oma piha ja taloyhtiössä hieno uima-allasalue.
Taloyhtiömme uima-allasalue
Lentoja metsästimme pari iltaa; ärysttävästi varauksen loppumetreillä hinta aina pompsahti kun alennushinta oli ”juuri” sillä sekunnilla myyty loppuun kun olimme vahvistamassa varausta. Lopulta edullisin ja selkein ratkaisu löytyi FlyHi:ltä; AirBerlinillä Helsinki-Berliini, Berliini-Alicante, Alicante-Dusseldorf ja loppupätkä Finnairilla. Viime vuosien kokemusten pohjalta olemme kovasti mieltyneet AirBerlin:iin; hinnat ovat olleet kilpailukykyisiä, aikataulut sopivat meille ja lippuun kuuluu aina laukku (pitkällä lomalla meille tärkeätä) ja lapset huomioidaan kivasti lennoilla. Paluumatkalla ohjelmistossa oli melkein koko päivän kestävä välilasku Dusseldorfissa; meille tällaiset ovat vain plussaa: oli kiva nähdä Dusseldorfiakin ikään kuin kaupan päälle; kuljeskelimme keskustassa, söimme ja kävimme leikkipuistossa.

Lauantai-iltapäivä Düsseldorfin Königsalleella 
Auton vuokraamisessa suunnitelma oli aika selvä: mahdollisimman halpa auto J Viime vuonna automme oli Drivaliasta; tällöin jouduimme maksamaan lähemmäs sata euroa olemattomasta naarmusta muovisessa pölykapselissa. Saimme tästä korvauksen jälkikäteen vakuutuksesta, mutta silti oli ihan selvää, että kyseiseen vuokraamoon emme enää sekaannu -päällimmäiseksi jäi tunne, että he etsivät aina jostain pienen epäkohdan. RecordGo:sta meillä oli hyviä kokemuksia ennestään ja siihen päädyimme nytkin.

2015: Drivalian lähes sadan euron naarmut
Tälläkin kertaa suunnitelmiin kuului parin yön autoretki jonnekin. Valenciaan olemme suunnitelleet lähtevämpi jo monesti aiemminkin, joten nyt päätimme toteuttaa suunnitelmamme. Loppujenlopuksi retkestä muodostui tällainen: Safari Aitana - Valencia - Pari yötä hotellissa - Viinitilavierailu Reguenassa - Algarin vesiputoukset - Pikainen visiitti Benidromissa. Näin Airbnb-vuokraisäntinä harkitsimme pitkään myös Airbnb-vuokrausta, mutta emme löytäneet mitään suunnitelmiimme sopivaa ja näin päädyimme halvahkoon Pio XII Apartments huoneistohotelliin.

Kokonaisbudjetti:

Lennot (matkatavaroineen, 2 aikuista + 2 lasta)
1352 
Asunto (22 vrk, sis. sähkö, vesi, loppusiivous)
1167 €
Auto (22 vrk)
258 
Yhteensä
2777 €
Per henkilö (22 vrk)
694 €


2 hotelliyötä Valenciassa
133 €


Tässä löyhästi perustiedot matkastamme, jatkossa lisää luvassa ainakin Safari Aitanasta, Algarin vesiputouksista, Valenciasta, Viinitilaretkistämme ja Elchestä.

2 kommenttia:

 1. Oi vitsi, kiva päästä taas lukemaan teidän seikkailuista!
  Tosi edullisesti olette taas päässeet lomailemaan. Paitsi tuo viimekesäinen pölykapselinaarmu... Herranjestas, tuosta vielä kehtaavat laskuttaa! Olikohan se edes tullut teidän aikana vai oliko ollut jo siinä...? Tarkkana saa tuollaisissa olla. Onneksi ei taida Kanarialla toimia (en ole ainakaan kuullut) tuo pulju.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oli kyllä ärsyttävä tapaus: kiinabasaarissa kun nuo kapselit vielä maksavat sen muutaman euron :D Ei tuommoisessa oikein valokuvaaminenkaan auta; ei tuommoinen näy kuvassakaan ellei oikein erikseen jokaista neliösenttiä kuvaa. Vaikea tuon jälkeen oli nyt auton kanssa olla ihan rennosti, mutta kyllä se siitä kun hoki mielessään, että siksi ne vakuutukset otetaan :)

   Poista